Uncategorized

Ta musikkinteressen din til et helt nytt nivå 

Det er mange som elsker musikk og har gjort det å oppleve kunst og kultur-forestillinger til en etablert del av måten de uttrykker dette på. Men det å se på forestillinger og konserter er ikke den eneste måten man kan nyte musikk på og i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på det å faktisk velge musikkutstyr hvis man ikke vet hvilke av de mange typene musikkinstrumenter man skal velge mellom. Det er nemlig mange spennende muligheter å velge mellom, og det å lande på det rette valget er ikke nødvendigvis så enkelt som å bare gå etter det man synes ser mest interessant ut.  

Nysgjerrig på hvordan du kan ta interessen din for musikk og kunst til et helt nytt nivå? Det å begynne å spille et instrument er noe mange kan finne enorm glede i, og kan også gi deg mye mer teoretisk kontekst når det kommer til å nyte den musikken du faktisk ser på konserter eller scener rundt omkring i landet. Steder som Danmusikk.no har et stort utvalg av musikkutstyr og musikkinstrumenter, noe som gjør at det er enkelt å finne noe som kommer til å passe helt perfekt til akkurat deg. Men hvordan velger du? 

Slik velger du det rette instrumentet for deg 

Når du skal velge musikkutstyr eller velge mellom flere forskjellige musikkinstrumenter, er det flere forskjellige ting som kan være gode å tenke over for å sørge for at du får den aller beste opplevelsen. Under skal du få noen tips til hva det er smart å ta stilling til før du velger: 

  • Kan du, eller vil du lære, å lese noter? Her kan nemlig valget stå mellom klaver (der noter er essensielt) eller gitar og bass (der du kan velge om du vil spille med noter eller akkorder). 
  • Vil du spille sammen med andre eller vil du helst spille alene? Noen instrumenter, som for eksempel klaver og gitar egner seg godt til å spille alene, mens instrumenter som bass, trommer og strykeinstrumenter ofte kler å være i relasjon med andre instrumenter og musikere. 
  • Er det viktig for deg å bli god ganske fort eller har du tålmodigheten til at det tar litt lengre tid? Hvis du vil ha rask progresjon er klaver, gitar og bass gode valg, mens hvis du er litt mer tålmodig kan blåseinstrumenter og strykeinstrumenter være gode valg. Alle instrumenter krever innsats for å bli god, men det er noen instrumenter som har en mer inspirerende læringskurve enn andre.