Beste apper for å kjøpe billetter

I dag kan det aller meste gjøres fra smarttelefonen din, det være seg snakke, snappe, skrive e-poster eller sjekke saldoen på kontoen. Da er det også naturlig at man kan bruke mobilen til å kjøpe billetter til arrangementer!

De aller fleste av oss er aktive deltakere i Norges kulturliv uten å tenke over det. Vi går på konserter, vi går på idrettsarrangementer, vi drar på kino, og vi besøker festivaler i fleng i de få varme sommermånedene vi har. I stedet for å kjøpe billetter på mange forskjellige plasser hver gang du skal noe, er dette nå samlet i en rekke mobilapper både til Android- og Apple-enheter. Dette er en helt naturlig utvikling. Vi bruker jo mobiltelefonen vår til mange andre typer underholdning allerede. Vi lytter til podkaster, vi streamer Netflix og TV2 Sumo, vi spiller mobilspill og oddsspill hos bettingsider fra mobilen mens vi sitter i sofaen og ser på fotballkampen. Hvorfor ikke bruke mobilen til å kjøpe billetter med også? I mange tilfeller får du dessuten billetten rett på mobilen din, slik at du ikke trenger bekymre deg for å miste den! Dette er de beste appene for å kjøpe billetter!

TicketMaster

TicketMaster er en stor, internasjonal arrangør som samler en rekke arrangementer i en og samme app. Her kan du kjøpe billetter til store happenings i Norge. Du kan søke på konserter etter artist eller spillested, eller bla gjennom de ulike kategoriene som ligger i appen. Det være seg musikk, idrett, kunst & teater, familiearrangementer, og mye mer.

Billettene du kjøper blir lagret rett på mobilen din, og gir deg papirløs tilgang til arrangementet når den tid kommer!

En annen finurlighet med TicketMaster-appen er at du kan aktivere pushvarsel for åpning av billettsalget, slik at du aldri går glipp av billetter fordi du glemte å kjøpe før det ble utsolgt!

Hos TicketMaster finner du billetter til en del idrettsarrangementer, kombinert med festivaler og store konserter. Det er imidlertid ikke ekstremt mange norske arrangører som bruker TicketMaster, slik at utvalget kan være noe begrenset.

eBillett

eBillett er en norsk aktør som samarbeider med hundrevis av arrangører i Norge, inkludert massevis av kinoer, kulturhus og festivaler. Det er ikke veldig mange idrettsarrangementer å finne i appen her.

Du kan velge ut favorittsteder, altså arrangører, og alt som skjer hos disse dukker opp i feeden din. Du kan også søke opp andre for å se hvilke arrangementer de har planlagt framover.

Denne appen passer utmerket for deg som flittig besøker norske kinoer og kulturarrangementer, og som liker å bruke mobilen som billett. Her er alt papirløst, du mister aldri billettene dine, og med en eBillett-profil vil billetter du kjøper på nettet også dukke opp direkte i appen etterpå.

Du kan lagre et eller flere betalingskort i appen for rask betaling. Vi savner pushvarsel for å få med seg når billettsalget på et bestemt arrangement åpner, slik at man ikke går glipp av billetter til favorittartisten!

Den største fordelen med denne appen er at den brukes av så mange arrangører i Norge, og dermed finner man veldig mange arrangementer samlet i en app.

Andre apper

Det finnes også en rekke mindre apper som tilbyr omtrent det samme som disse to. Det er likevel kun disse to som har et såpass stort antall arrangementer at det gir mening å bruke som en slags plattform for billettkjøp. Du finner mindre apper som er spesiallaget for en arrangør, festival eller kino, men få som samler arrangementer på tvers som disse to gjør.