Teater og musikaler

[ivcs]
Type: article
Parent page: Musikk, konserter og forestillinger
[/ivcs]

Kan man gå på teater uten å høre sang? Det kan man sikkert. Kan man gå på teater uten å høre framføring av tekst? Det kan man sikkert. Kan man gå på teater uten å se dans-tja kanskje. Kan man gå på teater uten å oppleve en pakke? Jeg vil si nei.

Teater er alt sammen.

Hair

På Oslo Nye Teater framførte de den kjente musikalen “Hair” ved begynnelsen av inneværende år. Jeg får med meg omtalene av denne musikalen-en verden i en boble. En falmet virkelighet. Drømmerne som ønsker seg alle store overskrifter i livet sitt som fred og harmoni, men når sannheten innhenter dem-så ruser de seg. Oslo Nye Teater traff blink med musikken og med scenenostalgien. Det sier seg selv at det ikke alltid er lett å tolke en annen tid eller å kopiere fram autentisk stemning og innhold.

Snøfall

Oslo Nye Teater gir deg julen på et fat. Denne musikalen gir julestemning. Barn synger til julenissen og spør om gaver. Dette stykket kalles for familieforestilling, men jeg vil kalle også dette en musikal på grunn av sangene. Å trekke inn første desember, snøen som faller, julekuler, julens røde farger. Ja mer julete kan det snart ikke bli. Feelgood er ordet. NRKs kritiker kaller stykket for teatermagi.

De urørlige

Oslo Nye Teater viker ikke av veien for å gjøre en tidligere kinofilm om til et teaterstykke. Filmen jeg tenker på heter “De urørlige” og handler om en handicappet person som knytter sterke bånd til hjelperen sin. Ifølge nettsiden til Oslo Nye Teater er dette et stykke som skal formidle humor og sjarm. Akkurat hvordan de velger å gjøre dette, kan det være spennende å finne ut av. Men man må ha litt is i magen. Stykket lanseres 29. januar 2019. Kanskje sitter akkurat du der-i et sete og lever deg inn i stykket?