Kunst og kulturlivet blør

2020 har vært et vanskelig år for alle som elsker kunst og kultur, da store deler av kunst og kultur miljøet har vært lukket ned. Kunstnerne og kulturskaperne blør, fordi de ikke har kunnet tjene penger, mens det store publikum blør, fordi de savner en kunstnerisk omfavnelse i en mørk tid. Forhåpentlig går det mot lysere tider i det nye år, hvor det kan komme nytt liv i kunst og kulturen. Er du en av dem som har merket Corona krisen på pengepungen? Les med her, for gode råd.  

Savnet av de kulturelle opplevelsene

På grunn av den pågående Covid-19 krisen, så er store deler av kunst og kulturlivet lukket ned. Selv om det har vært mulig for oss å nyte en konsert i mye mindre rammer enn normalt, eller en teaterforestilling med få publikummere, så har det vært langt fra en normal opplevelse. Vi er derfor mange som savner de store kunstneriske opplevelsene, eller et kulturelt fellesskap hvor vi opplever noe, sammen med andre.

Det er ikke kun publikum som savner levende kunst og kultur, også kunstnere har savnet å opptre for et publikum. Når det å stå foran et publikum er ens jobb, så betyr det dessverre også at det simpelthen har vært en lang periode, hvor man ikke har kunnet jobbe som normalt. Heldigvis har mange musikere, skuespillere, dansere og andre hatt mulighet for å søke forskjellige hjelpepakker og økonomisk tilskudd, men for de fleste, så har nedlukkingen medført store økonomiske tap.

Hvis du har merket krisen på pengepungen, og dermed fått en uoverskuelig gjeld, så kan du få gode råd til å komme ut av økonomisk kaos, på Gjeldsproblemer.com. Heldigvis finnes det gode løsninger, som refinansiering og lån med betalingsanmerkning, for deg som sliter økonomisk.

Kunsten tenker annerledes

Kunst og kultur har alltid vært viktig for mennesker, spesielt igjennom krisetider. Mange kunstformer er en måte å bearbeide samfunnskriser, og personlige opplevelser, og kunsten kan derfor fungere som en ventil for menneskets innerste følelser. Når vi nå står i en stor global krise, så kan det derfor oppleves ekstra vanskelig at vi ikke har fri tilgang på kunstens helende kraft.

Heldigvis så har mange kunstnere begynt å tenke annerledes, og det finnes i dag mange muligheter for å få teateret hjem i stuen, eller å være publikum på live strømmet konserter. Du kan derfor få mulighet, for å få kulturelle og kunstneriske opplevelser, hjemme fra din egen stue.

Du kan også tenke annerledes, og besøke noen av de mange utendørs utstillinger, som finnes over hele landet. Kanskje er det en lokal skulpturpark, som du ikke engang visste om?

Hvorfor ikke bruke tiden hjemme til å utvikle på sine egne kunstneriske evner? Corona karantene, kan være en gylden mulighet til å lære å spille et nytt instrument, eller kanskje prøve sine evner som billedkunstner? Når mennesker er kreative, og bruker sine kunstneriske evner, så arbeider de med underbevisste følelser, og skaper noe ut fra sitt indre følelsesliv. Det kan være en god måte å ventilere året 2020, mens man ser frem mot et nytt år, forhåpentlig proppet med levende kulturelle opplevelser.