Investeringsstrategi og utbytteaksjer

Det blir mer og mer vanlig å investere i aksjer, men fordi det er et tema som er nytt for veldig mange, er det ikke dermed sagt at alle som handler har en strategi. Det er også mange som ikke har investert enda, fordi de ikke vet hva strategien deres skal være. Derfor skal vi se litt på hva dette kan innebære, sånn at du kan danne deg et litt bedre overblikk over hvordan du skal tenke når det kommer til din egen investeringsstrategi.

Det har nesten blitt en norsk folkesport å investere i aksjer, og det blir mer og mer vanlig at man har deler av sparingen sin i aksjer – uavhengig av om man er en aktiv handler eller ikke. Og mange kombinerer aksjer med å ha noen av pengene sine i fond eller valuta.

Men det er mer vanlig enn du tror å ikke ha noen strategi når det kommer til aksjehandel. Og det er litt synd, for det å ha en tydelig strategi gjør det mye lettere å ta gode valg hele veien, og få mest mulig ut av investeringene dine.

Vurder utbytteaksjer

Når det kommer til investeringsstrategier, er det mange som velger å fokusere langsiktig. Dette er generelt en god idé, fordi det minimerer risikoen. Noe mange derfor velger som en del av strategien sin er derfor utbytteaksjer. Det betyr at man får en del av utbyttet som er overskuddet en bedrift har. Ikke alle firmaer tilbyr dette.

Utbytteaksjer er en god måte å få passiv inntekt av investeringene sine, og det er god grunn til å ha disse som en del av strategien sin. Det er en god idé å velge firmaer der det de tilbyr kommer til å være relevant i fremtiden og ikke bare akkurat nå, sånn at man kan sikre at investeringen vil fortsette å være god langt inn i fremtiden også. Generelt kan man si at en god strategi er en strategi som er bred og inneholder mange forskjellige måter å oppnå gevinst på.

Andre strategier

To vanlige strategier er å investere enten kortsiktig eller langsiktig. Dagstrading er ofte forbundet med kortsiktig investeringer og er ofte aksjer med høy volatilitet, som gjør at man potensielt kan tjene mye penger på kort tid. Dette er risikabelt, og bedre egnet til de som er mer erfarne.

En tryggere strategi er å tenke mer langsiktig, og fordele risikoen sin ved å investere i mer sikre aksjer som kan vokse sakte over tid. Det er smart å spre risikoen sin ved å investere i flere forskjellige ting og ikke bare sette pengene på et selskap.

Det er viktig å huske at uansett hva du velger, er det ingen måte å sikre at du får gevinst. Ingen kan spå om fremtiden og det er umulig å forutse hva som kommer til å skje. Derfor er det smart å bare investere penger man ikke trenger akkurat nå og potensielt har råd til å tape, for da er man så sikker som man overhodet kan. Det er risikabelt å investere, men det er ingen grunn til å la være – bare gjør det smart, spesielt hvis du har et billån med betalingsanmerkning!