Norske Teateroppsetninger og Musikaler

[ivcs]
Type: article
Parent page: Musikk, konserter og forestillinger
[/ivcs]

Norsk scenekunst er i verdensklasse. Det settes stadig opp både musikaler og skuespill av høy kvalitet. Den norske stat har også tradisjonelt støttet kulturlivet over statsbudsjettet, noe som gjør at teaterbilletter i Norge ikke er avskrekkende dyre. Dette kombinert med det brede tilbudet, gjør at det å gå på teater er noe som burde være for de aller fleste. Man trenger heller ikke nødvendigvis oppholde seg i Oslo for å få det beste av hva norsk kulturliv har å tilby. Vi skal se nærmere på to oppsetninger som vil finne sted mot slutten av 2018.

Pan av Knut Hamsun, Stavanger

Pan er et teaterstykke basert på Knut Hamsuns ikoniske verk. Teaterregissør Arne Nøst presenterer oppsetningen i en sterk atmosfære, hvor kjærlighet og hengivenhet står i sentrum. Alle hendelsene i stykket er satt i en drømmeløs fantasiverden, hvor Thomas Glahn forteller om sine erfaringer med å bli forelsket. Glahn er en ensom fyr som bor i isolasjon. Han er godt kjent med naturen, men har aldri blitt kjent med sosiale regler. Under en jakt- og fisketur ved Sirilund i Nordland i år1855, blir han forelsket i en merkelig kvinne med navn Edvarda. Skuespillet vises fra 14. november til 1. desember ved Rogaland Teater.

Operafantomet, Oslo

Andrew Lloyd Webbers Operafantomet, en av de mest suksessfulle musikalene gjennom tidene, presenteres nå for første gang i Norge. Oppsetningen har blitt omgjort til norsk språk av Norges største musikalske produsent, Scenekvelder.

Operafantomet er en thriller og et romantisk verk, skrevet i 1910 av Gaston Leroux. Det skildrer livet til et musikalsk geni som bor dypt under et majestetisk operahus i Paris. En ansiktsdeformasjon gjorde ham utstøtt i samfunnet. Han blir etterhvert forelsket i Christine, som han er en slags mentor for. Det ender imidlertid i sjalusi og raseri. Utstillingen vil vises på Folkster i Oslo til 31. desember.