Finn de beste kulturopplevelsene over hele verden

Det er slett ikke uvanlig at vi reiser for å oppleve kultur over hele verden. Det er faktisk et begrep som har satt seg hos oss reiseglade nordmenn. Her kan du lese mer om hva slags kulturopplevelser du kan få over hele verden.

Dra på filmfestival!

Hvis du vil oppleve kulturlivet på nært hold, kan du med fordel dra til utlandet samtidig med en stor filmfestival finner sted. Du kan for eksempel dra til Berlin under Berlinalen og oppleve alle de nye filmene på kino, ledsaget av spennende arrangementer og premierefester. Du kan dra til Venezia under Biennalen og oppleve både film og kultur tett på, samtidig med at du suger inn alt fantastiske Venezia har å by på.

Det samme gjelder med filmfestivalen i Cannes, men her er det litt vanskeligere å få innpass som vanlig publikummer. Det er dog ikke umulig, og det er mye å oppleve selv om man ikke kjøper akkreditering eller får plass på selve filmvisningene. Det finnes altså mange muligheter for deg som gjerne vil oppleve kulturen på nært hold.

Dra på operareise

Det er også mulig å dra på operareise, hvis du vil oppleve alt det som den fantastiske operakulturen har å by på. USA er et stort operaland, og det er noe helt spesielt å oppleve operaen i New York i levende live. Man kan med fordel kombinere dette med forestillinger på Broadway og fantastiske ballettopplevelser med det verdenskjente kompaniet New York City Ballet eller American Ballet Theatre.

Det er heller ikke noen hemmelighet at Italia har gode operaopplevelser og by på, og mange mener at man ikke har levd før man har sett La Scala operaen i Milano i levende live. Derfor er dette en uvurderlig reise for deg som er opptatt av opera og gjerne vil oppleve alt det som operaverden har å by på.

Hva med en fotballreise?

Det er jo faktisk ikke sånn at kulturopplevelser ikke bare trenger å handle om opera, teater eller film, det kan også være sportsreiser. Fotball er en stor kultur over hele verden, og det er slett ikke uvanlig å foreta egne reiser for å følge yndlingslaget og se kamper på både hjemme- og bortebane.

Dette er den perfekte reisen med gutta eller familien som lett kan kombineres med andre typer kulturopplevelser i utlandet. Kanskje kan dere ta shopping den ene dagen og fotball den andre? Det ene utelukker som kjent ikke det andre. På fotbollsresor365.se kan du finne de beste fotballreisene, så du kan begynne å planlegge allerede i dag.

Vi skal nemlig venne oss til at kultur kan være mange ting, og ikke bare det vi tenker på som kultur i tradisjonell forstand. Spill kan for eksempel også være kultur, det kan du se flere gode eksempler på hvis du går inn på vegasguiden.dk/. Vi skal venne oss til at kultur er et utvidet begrep og det er noe som vi med fordel kan bruke til å utvide horisonten litt. Så får du bedre og mer spennende kulturopplevelser både hjemme og i utlandet.