Digitale billetter

[ivcs]
Type: article
Parent page: Få tak i billettene
[/ivcs]

Papirbilletter

En papirbillett er en fysiske billett som du får kjøpt mot penger og som du kan levere fra deg som et bevis på at du har kjøpt adgang til å se en film, et teaterstykke, gå på konsert med mer. Disse billettene får du kjøpt i skranker ved ulike kinoer. Før het det bestandig at du kunne henvende deg i billettluken. Nå er det ikke lenger like innlysende hvor billettluken befinner seg. På Oslo Kino for eksempel kan man få kjøpt billett i kiosken der hvor du også får kjøpt godteriene. På en del tilstelninger kan man troppe opp og få kjøpt billetter hvis det er noen til overs.

Billetter til Oslos største festival

Øyafestivalen er en gigantisk festival som blir arrangert årlig. De er ute på internett med markedsføring av festivalen i god tid-allerede nå. Ordet billetter står og dirrer på siden. Irriterende synlig. Når man klikker på linken, kommer man rett inn på ticketmaster.no hvor man kan kjøpe billetter på nett. Derfra får man noen valg rundt hvordan man ønsker å få tak i billettene.

Digital billett til Oboskonsert 2018

Jeg var der, på Obos sin konsert på operataket. Ane Brun, Odd Nordstoga og Hellbillies opptrådte.

Personlig kjøpte jeg billett på nett og fikk noen valg rundt hvordan jeg kunne skaffe billetten. Det virker jo så valgfritt og servicevennlig, men det viser seg å være noe annet når man kommer arrangementet. Der møtes man av bemanning med scannere. Fra da av handler alt om strekkoden. En kvittering var ikke bevis nok for billetten. Tekniske problemer. Å tukle med mobilen fordi jeg hadde utfordringer med å få opp strekkoden. Det slo meg-at disse folkene ser ikke meg som person eller at jeg har betalt. Her kan de avvise noen fordi de mangler strekkode. Det skulle tatt seg ut-å bli avvist når man har kjøpt billett! Jeg spør meg om systemet er for mennesket eller mennesket for systemet?