Presenter barna dine for kunst og kultur

Kunst og kultur opplevelser er en berikelse for mennesker i alle aldre, ikke minst for barna. For å gi barna dine en kulturell ryggsekk med videre i livet, så er det derfor viktig at du presenterer dem for mangfoldet, som finnes i kunsten, og i den kulturelle verden.

Man skal tidlig krøkes

Du kan nesten ikke starte for tidlig, når det kommer til å presentere barna for kunst og kultur. Selv om de første måneder av et barns liv, selvfølgelig ikke skal bombarderes med sanselige opplevelser utenfor foreldrenes trygge armer, så behøver barna ikke være mer enn et år gamle, før de vil ha glede av musikk og teater opplevelser.

De fleste teatre har i dag såkalte babyforestillinger på repertoaret, hvor de små fortellingene er utviklet med tanke på de helt minste publikummere. Det finnes også flere rytmikk klasser, hvor man kan delta allerede fra man er helt liten. Det er her det blir sådd frø, til et langs liv i kunst og kulturens navn.

For at du skal gi barna dine de beste forutsetninger til et rikt følelsesliv, og en levende fantasi, så skal du derfor ta dem med på kunstmuseum, i teateret, på biblioteket og i konsertsalen. Med årene, så kan dere kanskje utvikle en felles interesse for åndelig føde, og det kan derfor bli noe som bringer dere nærmere hverandre, også i et kommende voksenliv.

Det er selvfølgelig krevende å ha små barn med til offentlig arrangementer, når barna sover, så kan du derfor med god samvittighet koble helt av, med noen morsomme online spill. Du finner flere gratis spill på hästspel.nu/, og hvis du har bruk for mer inspirasjon til online avkobling, så kan du lese flere gode artikler om online underholdning på hestespill.info/.

Ta kunst og kultur med hjem

Det er selvfølgelig en viktig del av barnas læring, at man tar dem med på kulturelle tilstelninger i det offentlige rom. Men det kan også være en god ide at man tar seo, kunst og kultur, med inn i hjemmet. Et godt sted å starte er i litteraturens verden. Hvorfor ikke begynne å lese godnatt historier for de minste allerede fra de er små babyer? Det er en god måte å falle til ro på etter en aktiv dag, og det vil fort bli noe som både store og små setter pris på.

Det finnes også flere gode lydbøker for de minste, noe som også kan være med til å gi foreldrene en velfortjent pause fra LEGO og tegning. For at barna skal utvikle sine egne kunstneriske evner, samt ta på spennende fantasi reiser, så kan det være en fordel at man legger til rette for kreative aktiviteter i hjemmet.

Hvorfor ikke investere i en kreativ verktøykasse, som er fylt opp med tegnesaker og malerpensler, perler, stoff, lim, sten og andre materialer, som det kan skapes kunst av. Kunstverker som er skapt av barna, er faktisk noen av de fineste verker som finnes. Før du vet ordet av det, så er alle husets vegger utsmykket med al verdens flotte malerier, skapt ut fra barna dine sin fantasi!