Opera i hovedstaden

[ivcs]
Type: article
Parent page: Hva skjer i Oslo?
[/ivcs]

Siden vårt hvite operahus ble bygget har operaen fått en helt annen plattform i byen. Dette er bokstavelig talt et bygg som fungerer som et slags monument som alle må se. Men så kan man vel basere seg på at selve operabygget fungerer som en markedsføring for musikken også, og terskelen for å kjøpe seg inn på en forestilling senkes. Operahuset når dessuten mange turister med sin nære beliggenhet til Oslo sentrum. Det er mulig å kjøpe billetter til forestillinger direkte fra operaens nettside. Under nevner jeg tre forestillinger som er aktuelle for tiden.

Elskovsdrikken

Gjennom hele første akt kjemper Nemorino for å vinne hjertet til Adina. Først i andre akt etter mye streven blir følelsene hans gjengjeldt. Han må kjempe en del først. Han kontakter Dulcamara en

“doktor Proktor” som lager effekter med hokus/pokus røyk, reagensrør og blanding av en medisinsk drikk som skal framkalle forelskelse. Operasangeren Lydia Hoen Tjore framfører sanger på italiensk. Det er meget vakkert og samtidig krevende. Operaen er verdenskjent og Pavarotti selv har framført denne i sin tid.

Askepott

Dette er en barneopera som har blitt sett av tusenvis av barn. Det er barn med som skuespillere og kostymer, farger og effekter er tilpasset barn. Eventyret om Askepott er historien om odelsjenta som mistet alt og ble urettferdig behandlet av sin stemor og hennes døtre. Historien får en lykkelig slutt-rettferdigheten seirer. Askepott ender opp med rikets prins og de som har vært urettferdige mot henne får sin straff.

Svanesjøen

I Operahuset blir det arrangert mange ballettforestillinger. En svært kjent ballettforestilling som sendes igjen og igjen er “Svanesjøen”. I denne dansen akkompagnert av Tsjajkovskijs musikk utspiller det seg en kamp mellom det gode og det onde-og selve dansen er kjent for å være krevende. Forestillingene begynte nå i november og fortsetter fram til februar 2019.