Uncategorized

Opplev det norske kulturlivet

Etter flere måneder, eller faktisk over et år, der alt har vært stengt i perioder igjen og igjen, begynner det endelig å se ut som at vi igjen får lov til å nyte det norske kulturlivet, og det er vi mange som gleder oss til. For selv om deler av norsk kultur på alle måter kan nytes hjemme, så er det noe helt annet å få lov til å utfolde den sosiale delen av kulturen vår gjennom kino, teater, ballett, konserter og billedkunst.

Norsk kultur er mange ting. Det er brunost og taco på fredager, det er kryssord på senga med en kopp kaffe i helgene og kabal spill på lange, regntunge dager på hytta. Det er skiturer og fjelltopper og appelsin og kakao. Men det er også storslått musikk, teater, ballett og museer. Det er alle de tingene vi nyter sammen hjemme, i naturen og ute i samfunnet. Det er alt det vi har og er sammen som nordmenn, enten vi ble født her eller ikke.

Og selv om mange deler av den norske kulturen har vært tilgjengelige for oss, har det nok vært litt mer kryssord på hytta eller på sengekanten, enn det har vært storslåtte kulturopplevelser, og vi trenger begge deler. Det er helt tydelig at mange har hatt det vanskelig det siste året, og det å ikke ha mulighet til å delta i sosialt og kulturelt liv, har nok kommet som et overraskende savn for mange.

Få oversikt over hva du kan se

Enten du vil se ballett, musikk, teater eller billedkunst, kan det være stor pågang, nå som alt endelig åpner igjen. Derfor anbefaler vi at du danner deg et overblikk over hvilke muligheter du har, og bestille billetter til det du har mest lyst til å oppleve, sånn at du ikke risikerer at det plutselig blir utsolgt eller noe. Det ville vært veldig synd hvis det ble sånn, men det kan du heldigvis unngå.

Og selv om kulturlivet åpner igjen for fult, så betyr det ikke at de langsomme morgenene med kaffe og kryssord på senga blir mindre viktig i det hele tatt. Kanskje til og med tvert imot, fordi vi liksom får lov til å nyte det som en av mange muligheter og ikke bare fordi det er den eneste muligheten? For det å kunne nyte begge deler, når man selv vil, er en luksus som vi ikke var klar over at vi hadde, og nå savner alle sammen.