Uncategorized

Invester i deg selv

At trening er godt for deg er det vanskelig å argumentere i mot. En aktiv livsstil kan forebygge de aller fleste livsstilsykdommer, det kan gi deg et lengre liv og gi deg mer overskudd og energi. Det er også bevis at en aktiv livsstil kan redusere angst, depresjoner og stress.

De positive effektene av trening stopper heller ikke her. Fysisk aktivitet er viktig for din egen livskvalitet, hjernemuskulatur og for ledd og muskler i kroppen din. Det er lite negativt ved å holde seg i form, og føler du ikke helt at du er der enda kan det være en god ide å komme seg i gang.

Begynn smått

Det er ikke slik at du nødvendigvis trenger å trene hver dag eller tenkte over hva du spiser til en hver tid for at du skal kunne forbedre livskvaliteten din. Her handler det om å finne den gylne middelvei og lære seg å både lage gode vaner, men også kunne kose seg i blant. Et variert kosthold sammen med lettere mosjon vil få deg en lang vei.

I sommer kan det være en god ide å komme seg ut så mye som mulig. Dra på sykkeltur eller fjelltur, ta en padletur eller gå en lenger tur i nærmiljøet. Det handler som sagt ikke alltid om de store stegene, men om å ta et steg av gangen. Lag deg et treningsprogram som funker for deg med mål du selv føler er oppnåelige. På den måten vil du lettere kjenne på mestringsfølelse og samtidig slippe å bli skuffet.

En forebyggende kur

Fysisk aktivitet er både forebyggende og en behandling for over 30 forskjellige tilstander og diagnoser. Det er ingen tvil om at litt trening og fysisk aktivitet må til i ny og ne. Ved hjelp av lettere fysisk aktivitet vil du både forbedre livskvaliteten din og forlenge livet. Du vil minske risikoen for Diabetes type 2 og også noen typer kreft. Fysisk aktivitet hjelper deg å øke beinstyrken og forbygge beinskjørhet. De positive påvirkningene er mange.

Det er på tide å legge vekk kalkulator, bøker, tv-serier og andre unnskyldninger en liten stund. Det er ikke snakk om store endringer i livet, men rett og slett å få plass til litt mosjon i hverdagen. Gjør det for deg selv og de som er glad i deg. Ettersom fysisk aktivitet har en så stor påvirkningskraft på helsen vår handler dette rett og slett om en investering i deg selv.